Komparace finančních toků ve vybraných oblastech mezi městy Pardubice a Hradec Králové - Brutar, Michal (Univerzita Pardubice, 2004)
V první teoretické části jsem se zabýval vysvětlením základních pojmů a celkovým osvětlením hospodaření obcí a měst na území ČR. V praktické části se zaměřuji na hospodaření měst Hradce Králové a Pardubic ve sledovaném období, tj. v letech 200-2002 v oblasti veřejné dopravy, městské policie a středního školství - obchodní akademie a gymnázia. Závěrem jsou pak shrnuty výsledky komparace celkových příjmů a výdajů magistrátu a výdajů na zabezpečení výše jmenovaných veřejných statků.
The comparion of financial flows in chosen areas between the cities of Pardubice and Hradec Králové
Keywords: rozpočty; financování; hospodaření; komparace; Analýza; Hradec Králové; Pardubice