Restaurování části nástěnné malby s motivem "Podobenství o rozsévači" v prvním patře měšťanského domu na náměstí Míru čp. 480 - Khomenok, Taisiia (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce prezentuje komplexní restaurátorský zásah provedený na vymezeném úseku renesanční nástěnné malby v 1. patře měšťanského domu čp. 480 ve Slavonicích. Práce se sestava z restaurátorské dokumentace a teoretické kapitoly. Teoretická část bakalářské práce se zabývá zkoumáním literárních pramenů na zvolené téma - snadnější rozlišitelnost retuší v UV záření, a to jak v teoretické rovině, tak experimentálním výzkumem. V kapitole jsou shrnuty úvodní část, průběh experimentu a výsledky experimentální části. Práce je doplněna obrazovou, grafickou a textovou přílohou.
Restoration of the part of the wall painting with the theme "Parable of the sower" on the first floor of town house on the square "náméstí Míru" no. 480
Keywords: restaurování; nástěnná malba; renesanční malba; novozákonní evangelia; tmelení; UV fluorescence; podklad; retuš; měšťanský dům čp. 480; Slavonice; restoration; wall painting; renaissance painting; new testament evangelion; UV fluorescence; retouch; town's house n. 480; Slavonice