Organizace provozu a tvorba jízdního řádu při nasazení elektrobusů v plném rozsahu - Bystroň, Petr (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce je zaměřena na technické parametry elektrobusů a stanovení omezujících podmínek jejich provozu ve vazbě na linkotvorbu a tvorbu oběhů. Tyto omezující podmínky byly definovány a ověřovány s využitím v diplomové práci vyvinutého simulačního modelu zaměřeného na vztah jízdního řádu, zpoždění a provozních charakteristik (např. vlivu min. úrovně nabití a doby nabíjení) Práce je završena třemi variantními návrhy koncepce řešení provozu s využitím různých technologií elektrobusů na vybrané lince MHD Ostrava.
Organisation of operation and timetabling by application of electric-powered buses in full extent
Keywords: dopravní obslužnost; elektromobilita; elektrobus; městská hromadná doprava nabíjecí infrastruktura; parciální trolejbus; simulace; statutární město Ostrava; transport services; electromobility; electric bus; urban public transport; charging infrastructure; trolleybus with auxiliary battery engine; simulation; Ostrava city