Přeprava granulované strusky po železnici v relaci ArcelorMittal Ostrava - Cementárna Prachovice a možnost jejího převedení na silnici - Piętoňová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce vychází z reálné přepravy firmy NH-TRANS, SE Ostrava. Analyzuje zpracování přepravy železniční a silniční. Popis jednotlivých úkonů od nakládky až po vykládku. Vyhodnocuje výhodnější možnost přepravy z hlediska ekonomického i technologického.
The transport of the granulated slag, slag sand from the manufacture of iron or steel by rail in the relation ArcelorMittal Ostrava - Cement mill Prachovice and their possibilities to transfer on road
Keywords: granulovaná struska; železniční nákladní doprava; silniční doprava; technické parametry; nakládka; vykládka; granulated slag; rail freight transport; road freight transport; technical parameters; loading; unloading