Obnova hnutí v římskokatolické církvi - Tyrnerová, Helena (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zaměřuje na interpretaci fenoménu nových hnutí v římskokatolické církvi působících v České republice. Zjišťuje jak se církev vyrovnává se svým postavením menšinového náboženství, zda hnutí naplňují očekávání církve na její obnovu, v čem podle nich obnova spočívá a jaké problémy jsou s tím spojené.
New movements within the Roman Catholic Church
Keywords: Římskokatolická církev; obnova; náboženská hnutí; Česko