Rozbor přenosu kompetencí výkonu státní správy z okresních úřadů na pověřené obecní úřady a problémy s tím spojené - Mitlöhner, Martin (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá problematikou reformy územní veřejné správy v ČR, zejména pak její II. fáze, konkrétně přenosem kompetencí výkonu státní správy na pověřené obecní úřady.
Analysis of the transfer of competence of the state administration from district councils to municipal councils and problems related thereto
Keywords: reforma veřejné správy; obce; kompetence; samospráva; Státní správa; obecní úřady; veřejná správa