Některé aspekty ekonomických aktivit měst a obcí v ČR - Němečková, Dagmar (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá postavením obce, jejím majetkem, hospodařením podle vlastního rozpočtu a zajišťováním služeb pro obyvatele obce. Dále popisuje možnosti spolupráce se soukromým sektorem v oblasti poskytování veřejně prospěšných služeb, včetně faktorů, které mají vliv na privatizaci těchto služeb.
Some aspects of economic activities of towns and municipalities in the Czech republic
Keywords: Obec; municipalita; zajišťování služeb; služby pro obyvatele obce; veřejně prospěšné služby; majetek obcí; ekonomické aktivity obce