Popis, testy a zhodnocení 35GHz oblačného FMICW radaru typu PCDR-35 - Čada, Jakub (Univerzita Pardubice, 2020)
V této práci byla provedena analýza, popis a zhodnocení funkce oblačného radaru PCDR-35 Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd České republiky. Proběhla analýza a zhodnocení možností zvýšení dosahu radaru. Pro zlepšení funkce radaru byl opraven impedanční transformátor ve firmě Eldis Pardubice s.r.o.. Po opravě transformátoru následně proběhlo měření a funkce transformátoru byla vyhodnocena.
Description, tests and evaluation of 35 GHz cloud FMICW radar PCDR-35
Keywords: radarová technika; FMCIW radar; PCDR - 35; meteorologický radar; impedanční přizpůsobení; dosah radaru; radar technology; FMCIW radar; PCDR - 35; meteorological radar; impedance matching; radar range