Komplexní restaurování prvního vydání Severýnovy bible z r. 1529, ze sbírek Vědecké knihovny v Olomouci - Šíblo, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce dokumentuje restaurátorský zákrok provedený na torzu knižního bloku nesoucím tisk prvního vydání (1529) Severýnovy Bible z fondu Vědecké knihovny v Olomouci. Popisuje průzkum fyzického stavu objektu, odborné analýzy a samotné provedení restaurování. Její součástí je i řešení následné ochrany objektu z důvodu nedochované knižní vazby.
Complex Restoration of the First Edition of Severyn´s Bible from 1529, from the Collection of the Research Library in Olomouc
Keywords: restaurování; konzervování; Bible; Pavel Severýn; restoration; conservation