Historie a současnost novodobých soukromých archivů - Drábková, Hana (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce popisuje historii a současnost novodobých soukromých archivů po vydání nového archivního zákona. První část popisuje archivní síť a akreditační podmínky, které jsou pro zřízení soukromých archivů nezbytné. Druhá část práce se věnuje již konkrétním soukromým archivům. Popisuje jejich historii a současnost.
History and Present State of Contemporary Private Archives
Keywords: archivní síť; soukromé archivy; akreditace; historie a současnost; archive network; private archives; acreditation; history and present