Postavení ženy v současné rodině - Straussová, Erika (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá postavením ženy v současné rodině, řeší otázku přezaměstnanosti českých žen a následného dopadu na výchovu dětí a péči o domácnost. Snaží se najít způsob, jak může dnešní žena skloubit rodinné a pracovní povinnosti. Hledá hodnotové preference žen, které ovlivňují model současné české rodiny.
The woman's position in a present family
Keywords: ženy; postavení žen; Rodina; práva žen; postoj k ženám; nezaměstnanost žen; Trh práce; dělba práce; dotazníkové šetření