Poměr právních předpisů a interních předpisů v oboru celní správy - Pospíšilová, Martina (Univerzita Pardubice, 1999)
V práci se autorka zabývá problematikou poměru právních předpisů a interních předpisů celní správy v kontextu jejich historického vývoje i současnou právní úpravou. Práce má formálně logický pohled na právní a interní předpisy. Cílem byla analýza problematiky jejich konkurence a nalezení možností bezkonfliktního uplatňování zmíněných předpisů při výkonu v celní správě.
Keywords: právo; právní předpisy; právní prameny; celní správa; interní předpisy