Možnosti snižování negativního ovlivňování ovzduší ve městě Pardubice veřejnou hromadnou dopravou - Kopecký, Matěj (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou znečišťování ovzduší vozidly městské hromadné dopravy v Pardubicích. Jsou zde uvedeny platné emisní předpisy. Práce vychází z aktuálního stavu vozového parku a jízdních výkonů vozidel městské hromadné dopravy v roce 2014. V práci jsou vypočítány emise vyprodukované vozidly Dopravního podniku města Pardubice v roce 2014. Je zde uvedeno několik návrhů vedoucích ke snížení emisí vozidel městské hromadné dopravy.
Possibilities of reducing the negative impacts of public transport on air in Pardubice
Keywords: public transport in Pardubice; emissions; emission regulations; calculation of emissions; decrease of emissions; hromadná doprava v Pardubicích; emise; emisní předpisy; výpočet emisí; snížení emisí