Methylendinitramin - Kubíček, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová peáce se zabývá methylendinitraminem ( MEDINA). Nejprve byla provedena literární rešerše vlastností, reaktivity a příprav. Z těchto příprav byla vybrána příprava vycházející z hexamethylentetraminu a formamidu, která byla ověřena v labratorních podmínkách. Práce se dále zabývá možností přípravy methylendinitraminu z methylenbismočoviny.
Methylenedinitramine
Keywords: methylendinitramin; vlastnosti; reaktivita; příprava