Poranění ostrými předměty v práci sestry - Kučerová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce pojednává o vzniku poranění ostrým předmětem při výkonu povolání zdravotní sestry. Hlavním cílem bakalářské práce je zjistit příčiny, které souvisí s poraněním při výkonu tohoto povolání. V teoretické části jsou shrnuty informace o poranění ostrým předmětem, předcházení vzniku, ale i o následném řešení. Praktická část se zabývá faktory vzniku poranění a používáním ochranných pomůcek. Výzkumné šetření bylo prováděno ve dvou zdravotnických zařízeních.
Sharps injuries in nurses' work
Keywords: poranění; rizika; prevence; sestry; jehly; injury; risks; prevention; nurses; needles