Kalkulace ceny v exportní námořní přepravě - Münsterová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na kalkulaci nákladů v exportní námořní přepravě. Jejím současným stavem a návrhem nové metodologie. V práci je také uvedena případová studie, která poukazuje na složitost kalkulačních procesů. Dále je v práci uvedena i riziková analýza, která souvisí s výběrem variant přeprav.
Calculation in export sea transport
Keywords: námořní dopravné; kalkulace; Incoterms; terminály; rizika; MS Excel; sea freights; calculations; Incoterms; terminals; risks; MS Excel