Mladiství a mladí dospělí jako zájmová skupina veřejné politiky - Vojtěchová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá mladistvými a mladými dospělými v kontextu veřejné politiky. Teoretická část je věnovaná sociální politice, veřejné politice a sociálně patologickým jevům. Dále obsahuje informace o jednotlivých sociálních službách zaměřených na tuto cílovou skupinu a zabývá se jejich působností. Praktická část analyzuje finanční náročnost poskytovaných služeb u vybrané organizace. Následující analýza je zaměřena na výskyt sociálně patologických jevů u veřejnosti.
Adolescents and young adults as a public policy interest group
Keywords: sociální politika; sociální služby; sociální patologie a deviace; SKP - CENTRUM o.p.s.; social policy; social services; social pathology and deviation; SKP - CENTERUM o.p.s.