Aplikování venture kapitálu v podnikatelských inkubátorech - Čížek, Petr (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato disertační práce se zabývá rolí podnikatelských inkubátorů v investičním procesu. Jejím cílem je definovat dopady, výhody a nevýhody podnikatelského inkubátoru v roli primárního investora v investičním procesu a jak je možné na základě zkušeností z praxe zjištěným nevýhodám čelit. V souladu se stanovenými cíli byl zpracován teoretický rámec nastíněné problematiky a byly představeny výsledky primárního výzkumu. Disertační práce dále předkládá praktický výstup ve formě volně přístupného nástroje pro zpracování celkové míry investičního rizika.
The Application of Venture Capital Investment within the Business Incubators
Keywords: podnikatelské inkubátory; malé a střední podniky; venture kapitál; investiční proces; FMEA; Business Incubators; Small and medium enterprises; Venture Capital; Investment Process; FMEA