Analýza financování neziskových organizací - Veigendová, Radka (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na neziskový sektor v České republice. Zahrnuje charakteristiku jednotlivých forem neziskových organizací a dále problematiku principu jejich financování. Je zde pojednáno o tom, z jakých zdrojů může nezisková organizace čerpat finanční prostředky. Bakalářská práce se věnuje finanční analýze příspěvkové organizace. Při zpracování analýzy jsou využity ukazatele finančního zdraví organizace, jež jsou modifikovány pro neziskový sektor. Výpočty jednotlivých ukazatelů jsou nakonec shrnuty klasifikační analýzou tzv. modelem KAMF.
Financial analysis of non profit organizations
Keywords: neziskové organizace; dárcovství; sponzorství; příspěvkové organizace; finanční analýza; peněžní fondy; non-profit organization; donation; sponsorship; allowance organization; financial analysis; money funds