Integrovaný dopravní systém mezi Kunčicemi nad Labem a Vrchlabím - Pilařová, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce posuzuje současný stav veřejné osobní dopravy mezi Kunčicemi nad Labem a Vrchlabím a zařazení tohoto úseku do Integrovaného dopravního systému Královéhradeckého kraje (IDS IREDO). Pozornost je zde věnována především oblasti veřejné dopravy objednávané Královéhradeckým krajem v režimu dopravní obslužnosti a oblasti dopravní obslužnosti objednávané Městem Vrchlabí. Analyzuje technologii obsluhy daného území především s ohledem na výši vyplácených kompenzací ztrát jednotlivých dopravců. Dále navrhuje možné změny, které by vedly k eventuelní úspoře vyplácených kompenzací z veřejných rozpočtů Královéhradeckého kraje a Města Vrchlabí.
Integrate transport system between Kunčice nad Labem and Vrchlabí
Keywords: Kunčice nad Labem - Vrchlabí; osobní doprava; kompenzace ztrát; drážní doprava; silniční doprava; Vrchlabí; passenger transport; compensate for a loss; public passenger railway transport; public passenger road transport