Biomineralizace a její uplatnění v nanotechnologii - Kissová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem bakalárské práce s názvem Biomineralizace a její využití v nanotechnologii je seznámení s možnostmi využití nanočástic biominerálu v nanotechnologii. První cást práce se zabývá biomineralizací a jejími obecnými zásadami. Následuje rozdelení biominerálu, jejich výskyt a funkce v živých organismech. Poslední část práce pojednává o využití nanočástic. v nanomedicíne a nanobiotechnologii, zejména pro cílený transport léčiv.
Biomineralization and its application in nanotechnology
Keywords: Biomineralizace; biominerál; nanočástice; nanotechnologie; nanomedicína; biomineralization; biominerals; nanoparticles; nanotechnology; nanomedicine