Charakteristika fóliotvorných polyolefinů metodou DSC - Špelda, Jiří (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá popisem termických a termochemických způsobů určenými k charakterizaci a měření vlastností foliotvorných polyolefinů běžně používanými v průmyslu. Největší důraz se klade na popis diferenciální skenovací kalorimetrie. Tato metoda je následně použita na experimentální měření vybraných foliotvorných polyolefinů.
Characterization of foil-forming polyolefins by DSC method
Keywords: polymery; fólie; diferenciální skenovací kalorimetrie; DSC; termická analýza; oxidačně-redukční čas; polymers; foil; differencial scanning calorimetry; DSC; thermic analysis; oxidation-induction time