Posouzení dopravního systému NUTS-CZ05 - Paulus, Jiří (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá popisem jednotky NUTS-CZ05 a jejich krajů z pohledu dopravní geografie. Autor se v práci zabývá popisem faktorů, které ovlivňují dopravní síť, analýzou silniční a železniční dopravní sítě ve zkoumaném území a následně tyto informace shrnuje, vysvětluje a porovnává s ostatními kraji České republiky.
Assessment of the transport system NUTS-CZ05
Keywords: geografie; deviatilita; dopravní sítě; doprava; silnice; železnice; NUTS-CZ05; geography; deviatilita; transport network; transport; roads; railways