Prevence vzniku infekce v místě chirurgického výkonu u pacientek v perioperačním období - Kolářová, Klára (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce obsahuje přehled literatury k problematice infekce v místě chirurgického výkonu a preventivním opatřením na podkladě vyhledaných odborných publikací a časopiseckých článků českých i zahraničních autorů. Cílem výzkumného šetření bylo zjistit, jak je v perioperačním období zajišťována prevence vzniku infekce v místě chirurgického výkonu. Metodou volby pro sběr dat bylo zúčastněné pozorování na operačních sálech gynekologických pracovišť.
Prevention of Surgical Site Infection During Perioperative Patient Care
Keywords: IMCHV; prevence; doporučené postupy; gynekologie; porodnictví; perioperační období; břišní operace; SSI; prevention; guidelines; gynecology; obstetrics; perioperative period; abdominal surgery