Regionální rozvoj a regionální pomoc v Norsku a ČR - Kaválková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá regionálním rozvojem a regionální pomocí v Norsku a České republice. Předmětem výzkumu se stala analýza strategií regionálního rozvoje těchto dvou zemí a zhodnocení působení regionální rozvojové pomoci. V závěru práce jsou porovnány přístupy obou zemí k regionální politice a k rozvojové pomoci.
Regional Development and Regional Support in Norway and the Czech Republic
Keywords: regionální rozvoj; regionální pomoc; Norsko; Česká republika; regional development; regional support; Norway; Czech Republic