Zdroje informací o možnostech řešení nepříznivé sociální situace u osob s roztroušenou sklerózou - Svobodová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá zdroji informací o možnostech řešení nepříznivé sociální situace, které využívají lidé s roztroušenou sklerózou a potenciálem moderních technologií v sociální práci. Teoretická část práce je věnována onemocnění roztroušená skleróza, možnostem pomoci v nepříznivé sociální situaci, zdrojům informací a představení mobilní aplikace "Sociální pracovník v mobilu". Cílem výzkumné části bakalářské práce bylo pomocí polostrukturovaných rozhovorů popsat získávání informací pro řešení sociální situace osob s roztroušenou sklerózou a prezentovat náměty na vylepšení mobilní aplikace "Sociální pracovník v mobilu".
Sources of Information about Solving Options in Adverse Social Condition by People with Multiple Sclerosis
Keywords: roztroušená skleróza; informace; sociální poradenství; nepříznivá sociální situace; Sociální pracovník v mobilu; multiple sclerosis; information; social counselling; adverse social situation; Social Worker in Mobile Phone