Stanovení vozidlového odporu kontejnerových vlaků analýzou dat ze záznamového zařízení hnacího vozidla - Beran, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce se zabývá trakční mechanikou, konkrétně vozidlovými odpory. Věnuje se jejich rozboru a popisu. Následně je v práci popsán postup stanovení vozidlových odporů na základě analýzy dat ze záznamového zařízení hnacího vozidla. Výstupem práce je pak nejen samotný vzorec pro výpočet vozidlových odporů kontejnerových vlaků, ale rovněž metodika postupu. Následuje vyhodnocení dat a porovnání s dalšími vozidlovými odpory, které byly stanoveny v uplynulých letech v rámci vědeckých prací.
Determination of train rolling resistance of container trains by analyzing data from the recording device of the driving vehicle
Keywords: vozidlové odpory; analýza; výpočty; kontejnerové vlaky; vehicle resistances; analysis; calculations; container trains