Užívání drog na základních školách na Vlašimsku - Švejda, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na užívání drog. Konkrétně jde o užívání těchto návykových látek žáky základních škol na Vlašimsku. Cílem práce je tedy zjistit, zda jsou mezi žáky daných základních škol nějací uživatelé drog, pokud ano v jakém množství se zde vyskytují a jaké drogy jsou užívané nejčastěji. V teoretické části se zabývám tím, co to vlastně je droga, historií drog a rozdělením drog. Dále je teoretická část věnována nejobvyklejším, nejčastěji užívaným drogám, protidrogové prevenci a posledním bodem této části je léčba uživatelů návykových látek. Praktická část bakalářské práce obsahuje výzkumné šetření na téma Užívání drog na základních školách na Vlašimsku. Je zde uveden cíl práce, hypotézy, charakteristika zkoumaného vzorku a místa zkoumání. Poté následuje vlastní výzkumná činnost, analýza hypotéz a závěr výzkumného šetření. Před samotný závěr bakalářské práce je vsazena diskuze. Poté je tedy závěr, následuje shrnutí, seznam použité literatury a internetových zdrojů a příloha.
Drug Use Among Primary School Children in the Vlašim Region
Keywords: drogy; historie; klasifikace; prevence; žáci; alkohol; tabák; marihuana; drugs; history; classification; prevention; pupils; alcohol; tobacco; marijuana