Využití výsledků sčítání lidu, domů a bytů při strategickém plánování rozvoje obce - Dragoun, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce obsahuje shrnutí teorie strategického plánování rozvoje území. Možnosti využití dat ze sčítání lidí, domů a bytů jsou předvedeny na příkladu posouzení současné socio - demografické situace na území správního obvodu Prahy 13. Jednotlivé běžně sledované oblasti rozvoje území jsou posouzeny podle toho, zda pro jejich hodnocení jsou využitelná data ze statistického šetření.
Improvement of population and housing census for strategic planning of municipality development
Keywords: strategické plánování; rozvoj území; strategický rozvoj; ekonomický rozvoj obcí; sčítání lidu; bytový fond; demografická data