Optimalizace vyzdívek struskových zón licích pánví - Bartková, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2007)
U žárovzdorných staviv používaných na vyzdívku struskových zón licích pánví byl zjišťován vliv bazicity strusky a složení žárovzdorných staviv na jejich opotřebení při studiu ve statickém i dynamickém režimu. Na základě těchto poznatků byl diskutován vliv obsahu MgO na korozní odolnost žárovzdorných staviv.
Optimalization of refractories for slag zones of ladles
Keywords: žárovzdorné materiály; kyslíkový konvertor; licí pánve; korozní zkoušky; indukční pec; rotační pec