Adaptační proces u vybraných nelékařských zdravotnických pracovníků - Stiborová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce analyzuje adaptační proces u nelékařských zdravotnických pracovníků a jeho vliv na jejich integraci do pracovního prostředí. Výzkum se zaměřuje na adaptační proces ve vybraném zdravotnickém zařízení a hodnotí spokojenost respondentů s kvalitou tohoto procesu. Výsledky ukazují, že ačkoliv většina pracovníků hodnotí svůj adaptační proces pozitivně, existují oblasti pro zlepšení, jako nedostatečné seznámení s procesem nebo absence školitele. Práce přináší návrhy na zlepšení adaptačního procesu, což může přispět ke stabilitě zaměstnanců a neustálému zlepšování kvality poskytované péče.
Adaptation process of selected non-medical healthcare workers
Keywords: adaptační proces; mentoring; motivace; spokojenost; sestry; adaptation process; mentoring; motivation; satisfaction; nurse