Bezpečnostní politika firmy - Havelková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na bezpečnostní politiku firmy a na informační bezpečnost. Bezpečnostní politika byla vytvářena pro firmu Magnet Blance Porte, pozornost je zaměřena především na oblast IT bezpečnosti, kde je riziko nebezpečí nejvyšší. Byl sestaven dokument bezpečnostní politiky a tým, který zajistí její realizaci. Dokument obsahuje zásady, principy a standardy pro dodržování bezpečnosti a dále stanovuje odpovědnost za jejich dodržování a postup při vzniku nebezpečí. Bezpečnostní politika je dokumentem důvěrným, proto je přístupná jenom stanovenému okruhu lidí. Tuto skupinu tvoří především generální ředitel, správce a oddělení IT. Ostatní zaměstnanci budou o bezpečnostních zásadách informování a proškoleni. Informační bezpečnost je provázána na související legislativní dokumenty v podobě právních předpisů, norem, či plánů EU.
Security policy of firm
Keywords: security policy; information security; security; informations; attacks; Risks; bezpečnostní politika; Informační bezpečnost; ochrana; Informace; útoky; rizika