Návrh rozšíření městské hromadné dopravy z Hradce Králové do obce Všestary a jejího blízkého okolí - Krupička, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem dopravní obslužnosti, pomocí městské hromadné dopravy, pro obec Všestary a její nejbližší okolí. Součástí práce je analýza dotčených obcí a aktuální dopravní obslužnosti. Návrh zahrnuje možné prodloužení stávající linky městské hromadné dopravy, zjištění toku cestujících a projížděné trasy, vymezení zastávek i vhodného vozidla, oběhy jednotlivých vozidel, výpočet prokazatelné ztráty a vypracování dalších nezbytných úkolů, které se tohoto problému týkají. Předpokládané metody řešení, které budou v této práci použity, jsou především metody multikriteriální analýzy, pomocí kterých se zjistí nejvýhodnější vozidlo. Pro řešení jednotlivých problémů, které může práce přinést, lze využít též vhodné metody zjišťování poptávky či SWOT analýzu. Práce je tvořena ve spolupráci s Dopravním podnikem města Hradce Králové, a.s. a dále s příslušnými orgány dotčených obcí.
Proposal of enlargement of the urban public transport from Hradec Králové to the town of Všestary and its vicinity.
Keywords: dopravní obslužnost; linky; městská hromadná doprava; spoje; transport services; lines; urban public transport; connection