Einsamkeit des Menschen in Hermann Hesses Werk mit Bezug auf die Wandlung des Autors 1914-1927 - Beránková, Alena (Univerzita Pardubice, 1999)
Cílem práce je zjištění příčin osamělosti hlavních postav románů "Demian"a "Der Steppenwolf".
Osamělost člověka v díle Hermanna Hessa v souvislosti se změnami v autorově životním a tvůrčím vývoji 1914-1927
Keywords: německá literatura; Hesse, Hermann; psychoanalýza; rozbor literárního díla; Krize