Minimální mzdy v EU - Třísková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem minimálních mezd v EU v porovnání k průměrným platům a srovnáním se stavem před deseti lety. V teoretické části je zobrazena tématika minimálních mezd, průměrných výdělků, využití statistických metod a grafů k této problematice, které jsou následně obsaženy v praktické části. Tato vyúsťuje v porovnání minimálních mezd a průměrných výdělků zejména pomocí sloupkových grafů.
Minimum wages in the EU
Keywords: EU; minimální mzdy; vývoj mezd; průměrné platy; EU; minimum wages; analysis of wages; average earnings