Systém pro správu a plánování zdrojů v rámci betonářského podniku - Koranda, František (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce popisuje vznik a vývoj ERP systémů, spolu se současnými trendy těchto systému. Dále je popsána problematika přístupu Java aplikací k relačnímu databázovému systému Oracle pomocí ovladače JDBC. V praktické části je řešena implementace aplikace zabývající se správou a plánováním zdrojů v rámci betonářského podniku spolu s návrhem a implementací relační databáze Oracle. Možnosti a funkcionalita jsou detailně popsány v druhé části práce.
The system of planning and management of resources in the concreting business
Keywords: JDBC; Java SE; Oracle XE; Java GUI aplikace; relační databáze; ERP systémy; Java GUI applications; relations database; ERP systems