Zefektivnění provozu na železniční trati s využitím simulátoru - Pospíšil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Rekonstrukce železniční infrastruktury je nezbytná pro zefektivnění provozu, konkrétní opatření nemusí být ale pro veřejnost vždy zřetelná. Pomocí simulátoru je však možné tato opatření názorně zobrazit a zanalyzovat jejich dopady. Práce se zaměřuje na možnosti zefektivnění provozu na železniční trati Staré Město u Uherského Hradiště - Luhačovice právě s využitím simulátoru. Cílem práce je navrhnout konkrétní opatření týkající se železniční infrastruktury a simulovat jejich vliv na provoz. Simulátor je použit pro názorné zobrazení a lepší představu navržených úprav na infrastruktuře, ale také pro měření provozních intervalů.
Improvement of the traffic on the railway line with the use of simulator
Keywords: železniční simulátor; železniční trať; rekonstrukce; region Slovácko; railway simulator; railway line; reconstruction; Slovácko region