Sezónní indexy v dopravě - Kejdana, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2010)
Tématem této diplomové práce je analýza sezónní složky časových řad, reprezentovaných výkony jednotlivých druhů dopravy. Analýza je dvoustupňová a spočívá v první fázi v identifikaci sezónní složky v časové řadě, na kterou je následně za účelem jejího vyčíslení aplikován matematický model. Časové řady jsou voleny takovým způsobem, aby bylo umožněno vzájemné porovnání jednotlivých druhů dopravy z hlediska citlivosti ke vzniku sezónních nerovnoměrností.
Seasonal indices in the transportation
Keywords: doprava; časová řada; sezónnost; modelování; transportation; time series; seasonality; modeling