Porovnání kvality života pacientů se srdečním selháním po implantaci mechanické srdeční podpory - Vosecká, Šárka (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce hodnotí kvalitu života mezi respondenty sdiagnostikovaným srdečním selháním, kteří nemají implantovanou mechanickou srdeční podporu a respondenty, kteří mají srdeční podporu Heart Mate III. Teoretické část práce stručně popisuje informace o srdečním selhání, srdečních mechanických podporách a konceptu kvality života. Průzkumná část byla vypracována na základě dvou standardizovaných dotazníků. Cílem dotazníkového šetření bylo porovnat kvalitu života mezi kontrolní a cílovou skupinou.
Comparison of the quality of life among patients with heart failure after cardiac support implantation.
Keywords: srdeční selhání; mechanické srdeční podpory; kvalita života; MLHFQ; EQ-5D-3L; heart failure; mechanical cardiac support; quality of life; MLHFQ; EQ-5D-3L