Sledování environmentálních nákladů ve společnosti PARAMO, a. s. Pardubice - Racková, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá vztahem akciové společnosti Paramo Pardubice k životnímu prostředí a také analýzou environmentálních nákladů u vybraného produktu. V první části práce je charakterizován vztah ekonomiky a životního prostředí, ochrana životního prostředí v České republice, systém environmentálního managementu, environmentální náklady a environmentální účetnictví. Druhá část je soustředěna na environmentální politiku ve společnosti Paramo Pardubice. Jsou zde prezentovány environmentální náklady u vybraného produktu této společnosti.
Following environmental charges in PARAMO, a.s. Pardubice
Keywords: environmentální management; environmentální politika; environmentální náklady; environmentální účetnictví; ochrana životního prostředí; systém environmentálního managementu