Rozpočet obce a metody jeho sestavování založené na strategickém plánování - Hofer, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na zhodnocení přístupu města Vsetín k sestavování rozpočtu na základě strategického plánování a řízení. Uvádí konkrétní příklady, jakým způsobem se výstupy ze strategického plánování a řízení promítají do reálného rozpočtu. Práce je dále zaměřena na metody kvality a výkonosti, které úzce souvisejí se strategickým plánováním a řízením. Součástí práce je také porovnání přístupu města Vsetín s Městkou částí Praha 9 a městem Pardubice.
Budget of a Township and its Methodology based on the Strategic Planning Process
Keywords: obce; rozpočet obce; metody sestavení rozpočtu; strategické plánování obcí; metody kvality a výkonosti; municipalities; municipality budget; budgeting methodology; strategic planning; methods of quality and efficiency