Management bezpečnej ošetrovateľskej starostlivosti v sociálnych službách - Jaciková, Slávka (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práca sa zaoberá hodnotením kultúry bezpečnosti v domomove seniorov prostredníctvom českej verzie dotazníka HSOPSC - "Nemocniční průzkum bezpečnosti pacientů" (Bartoníčková, 2016) z pohľadu nelekárskeho personálu. Práca sa sklada z teoretickej a prieskumnej časti. Vteoretickej časti sú zhrnuté podstatné východiská zamerané na kvalitu a bezpečnosť ošetrovateľskej starostlivosti. Prieskumná časť sa týka kvantitativného prieskumu formou anonymného dotazníka. Cieľom prieskumnej časti bolo overiť kultúru bezpečnosti v domove seniorov a overiť vhodnosť českej verzie dotazníka HSOPSC - "Nemocniční průzkum bezpečnosti pacientů" (Bartoničková, 2016)pre overenie kultúry bezpečnosti v domove seniorov. Získané údaje boli štatisticky spracované. V závere práce sú uvedené výsledky prieskumu a pripomienky.
Management of safe nursing care in social services
Keywords: domov seniorov; kultúra bezpečnosti; kvalita; ošetrovateľstvo; pacient; retirement home; safety culture; quality; nursing patient