Studium růstu krystalů v amorfním léčivu Tadalafil - Barnetová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá studiem rychlosti růstu krystalů v amorfním léčivu v závislosti na teplotě a stáří léčiva, a také zkoumá vliv amorfního stavu léčiva na jeho rozpustnost ve vodě. Předmětem zkoumání je léčivo tadalafil, které se používá k léčbě erektilní dysfunkce a zmírnění příznaků benigní hyperplazie prostaty. Růst krystalů v amorfní formě tadalafilu v oblasti podchlazené taveniny byl sledován pomocí optického mikroskopu. Rozpustnost léčiva v amorfní a krystalické podobě byla sledována pomocí disoluční studie.
Crystal growth study in amorphous Tadalafil
Keywords: tadalafil; amorfní léčiva; růst krystalů; mikroskopie; rozpustnost; tadalafil; amorphous drugs; crystal growth; microscopy; solubility