Tvorba rozvrhů genetickými algoritmy - Jaroš, Pavel (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá využitím genetických algoritmů při řešení optimalizačních úloh obecně, dále pak návrhem a realizací genetického algoritmu pro řešení rozvrhovacího problému a jeho otestováním na připravených datech při různě nastavených vstupních parametrech.
Generating of school timetables using genetic algorithms
Keywords: Genetické algoritmy; genetické programování; umělá inteligence; kybernetika