Proces řízení dodávek náhradních dílů - Stojanová, Amálie (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na popis procesu a stanovení rizik dodávek náhradních dílů ve společnosti Škoda Auto a. s. Zabývá se základními dodavatelsko - odběratelskými vztahy. Definuje náhradní díly a jejich členění. Dále je v práci zpracována teorie rizika a jsou stanoveny rizika procesu řízení dodávek náhradních dílů. Práce analyzuje firmu pomocí SWOT analýzy a situační analýzy. Z analýzy procesu vychází návrh opatření na zlepšení současného stavu vyjádřeného pomocí vývojového diagramu a Ishikawa diagramu. V závěru práce je návrh na řešení problému ohodnocen pomocí metody value stream design.
The process of controlling the supply of spare parts
Keywords: náhradní díly; rizika; procesy; situační analýza; SWOT analýza; Ishikawa diagram; vývojový diagram; value stream design; spare parts; risks; process; situational analysis; SWOT analysis; Ishikawa diagram; flowchart; value stream design