Návrh speciální nástavby pro hasičské letištní vozidlo - Gruber, Jan (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor se v práci zaměřil na konstrukci hasičského vozidla pro použití na leteckých základnách se speciálním použitím při vyprošťování osob. Nástavba je konstruována na podvozku Mercedes-Benz Vario. Součástí práce je i výkresová dokumentace s uspořádáním nástavby a rozmístěním důležitého požárního příslušenství.
Project of a special superstructure for a dire air vehicle
Keywords: Silniční vozidla; požární vozidla; letiště; konstrukce