Větrné elektrárny jako alternativní zdroj energie - Ospálková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2011)
Obsahem této bakalářské práce je problematika větrných elektráren. Popisuje možnosti využití v České republice a ve světě, různé konstrukční provedení a legislativní podmínky pro stavbu.
Wind power as alternative energy source
Keywords: neobnovitelné zdroje energie; obnovitelné zdroje energie; větrné elektrárny; non-renewable energy sources; renewable energy; wind power plant