Možnosti zvýšení kvality systému městské hromadné dopravy v městě Třebíč - Hlaváč, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na systém městské autobusové dopravy (MAD) v městě Třebíč a na možnosti zvýšení kvality tohoto systému. V první části jsou uvedeny základní informace, charakteristiky a zvláštnosti městské hromadné dopravy (MHD). V Třebíči je MHD provozována pouze autobusy, proto je zde také uveden stručný vývoj autobusů. Druhá část je zaměřena na město Třebíč – jeho historii, vývoj MHD, dále na společnost TRADO-MAD, s.r.o., která MAD v Třebíči zajišťuje a na analýzu systému MAD. V poslední části jsou uvedeny výsledky dotazníkového průzkumu, na jejichž základě se bakalářské práce zabývá návrhy opatření, které by vedly ke zvýšení kvality daného systému.
The possible improvements of the quality of the urban mass transportation in Třebíč
Keywords: 47 s., 19 s. příloh; městská hromadná doprava; legislativa; autobusy; odbavovací systémy; Kvalita; přestupní terimnály