Možné využití speciálního rozhraní pro efektivní potenciometrická měření - Novotný, Ladislav; Uchytilová, Simona; Kuchtová, Gabriela; Svašková, Lenka; Dušek, Libor (BEST Servis, 2023)
Bylo ověřováno možné využití speciálního rozhraní pro efektivní potenciometrická měření. Prováděno bylo sledování potenciálu E skleněné pH-elektrody vs. Ag/AgCl pomocí multimetru po 1200 sec. (s krekem 1s) od zasunutí pH-elektrody do standardních roztoků o pH 1,68 až 11,88. Směrodatná odchylka Emedian byla ±1,5 mV. Monotonní změny E-t byly prokládány Novotného izotermou (a příbuznými rovnicemi) za vysokých korelačních koeficientů R2.
Possible use of the special interface for effective potentiometric measurements
Keywords: Potenciometrie; rozhraní; skleněná pH-elektroda; Potentiometry; Interface; Glass pH-electrode.