Aplikace zásad zdravého finančního řízení na úrovni obcí - Doležalová, Jana (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zdravého finančního řízení obcí. Práce obsahuje popis základních a moderních přístupů k hospodaření obcí. Zaměřuje se na vymezení metod sloužících ke zjištění aktuálního finančního stavu obce a následuje aplikace na konkrétní obci. V návaznosti na komparaci s dalšími obcemi je provedeno zhodnocení a navržení možností pro zlepšení situace zkoumané obce s ohledem na její možnosti.
Application of principles of wholesome financial management at the municipal level
Keywords: finanční zdraví; rozpočtový proces; příjmy; výdaje; Saldo; finanční analýza; zadluženost; likvidita; finanční majetek; financial health; budget process; revenues; expenses; balance; financial analysis; indebtedness; liquidity; financial assests